 ”Eu sunt de părere că nu este mai scump 
față de o alimentație obișnuită. Este mult de spus aici. În primul rând 
necesarul este mult mai mic, având în vedere că tot ce mănânci este plin
 de nutrienți și te saturi mult mai repede. După ce înveți să îți 
prepari mâncarea în stilul raw vegan, știi cum să pregătești 
ingredientele. De exemplu, din semințe de floarea soarelui sau migdale 
poți să faci lapte și din ”pulpa” rămasă pregătești pâine raw sau mai 
multe feluri de mâncare, inclusiv desertul. Este mult și chestie de 
organizare și înveți foarte rapid lucrurile astea. Cred că trebuie luat 
în considerare și faptul că foarte multă lume este bolnavă și o mulțime 
de bani se duc pe medicamente. Mâncând așa renunți treptat la 
medicamente și îți recapeți sănătate. Apoi ești mult mai eficient, mai 
energic. Poți să realizezi mult mai multe lucruri decât înainte. Cred că
 merită luat și asta în calcul” – Doina Oprea
”Eu sunt de părere că nu este mai scump 
față de o alimentație obișnuită. Este mult de spus aici. În primul rând 
necesarul este mult mai mic, având în vedere că tot ce mănânci este plin
 de nutrienți și te saturi mult mai repede. După ce înveți să îți 
prepari mâncarea în stilul raw vegan, știi cum să pregătești 
ingredientele. De exemplu, din semințe de floarea soarelui sau migdale 
poți să faci lapte și din ”pulpa” rămasă pregătești pâine raw sau mai 
multe feluri de mâncare, inclusiv desertul. Este mult și chestie de 
organizare și înveți foarte rapid lucrurile astea. Cred că trebuie luat 
în considerare și faptul că foarte multă lume este bolnavă și o mulțime 
de bani se duc pe medicamente. Mâncând așa renunți treptat la 
medicamente și îți recapeți sănătate. Apoi ești mult mai eficient, mai 
energic. Poți să realizezi mult mai multe lucruri decât înainte. Cred că
 merită luat și asta în calcul” – Doina Oprea
O clujeancă susține că a descoperit ”secretul tinereții fără bătrânețe 
și vieții fără de boală”, datorită hranei vii, nepreparată termic. În 
ultimii ani, curentul raw vegan a prins tot mai mulți adepți, interesați
 de un stil de viață sănătos, fără toxine. Doina Oprea este unul dintre 
oamenii care te inspiră să parcurgi acest drum și, pentru a-ți fi mai 
ușor, și-a creat și un site care te învață cum să gătești bucate raw 
vegane. Unt raw, hrișcă cu ardei și mirodenii, pizza raw, sunt doar 
câteva din felurile pe care clujeanca te învață să le prepari în 
propria-ți bucătărie. Într-un interviu acordat TesMedia.ro, ea vorbește 
despre avantajele și minunile vieții raw.
Reporter: Cum a început drumul tău către alimentația raw vegan? De ce?
Doina Oprea: 
Preocuparea mea către o alimentație sănătoasă a debutat acum aproximativ
 23 de ani. Atunci am devenit vegetariană. Primul motiv a fost etic. 
Iubesc animalele și am devenit conștientă de ceea ce se întâmplă cu ele.
 Al doilea motiv a fost spiritual, tocmai aflasem că evoluția spirituală
 este în strânsă legătură cu tot ceea ce faci, alimentația fiind un 
factor important. Iar îmbunătățirea ei te poate ajuta să accelerezi 
acest proces. Și, în al treilea rând, deși eram încă foarte tânără, 
sănătatea mea nu era deloc înfloritoare și am înțeles că multe dintre 
bolile civilizației sunt boli de nutriție.