sâmbătă, 9 iunie 2012

Alternative creative la a spune “nu” copiilor

Copiii au tendinta de a se intepeni in calcaie la auzul cuvantului “nu” tot timpul si ma refer aici in mod particular la prescolari astfel incat vei dori sa gasesti modalitati creative de a evita folosirea negatiei in mod constant. Iata cateva trucuri folosite de parinti pentru a inlocui in educatie cuvantul “nu”.

• In loc sa ii spuneti copilului ce sa nu faca ii spuneti ce sa faca , de exemplu la “ nu sari in pat “ spuneti “sari pe podea “.Nu numai ca aceasta metoda va face sa evitati cuvantul “nu” dar are si mai mult impact al mesajului transmis dandu-i copilului o actiune specifica de urmat

• In loc sa spuneti un “nu” banal cand doriti sa opriti o actiune primejdioasa folositi un cuvant de impact gen “STOP”. Acest cuvant va avea un impact psihologic mai mare deoarece ii transmite copilului exact ce doriti sa faca : sa se opreasca.

• In loc sa ii spuneti copilului ca nu poate sa faca ceva ii puteti spune cand poate face acel lucru ( poti sa mergi la joaca cu rolele dupa ce ti-ai terminat de facut curat in camera)



Sursa: traducere din The Mother of All Parenting Books de Ann Douglas

Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau
http://radiovoceasufletului.ro

Niciun comentariu: