luni, 27 mai 2013

Pe cararea Luminii
"O clipa de ratacire, iti poate arata drumul. Este indeajuns sa faci un pas pe o carare intunecata, pentru a-ti reaminti ca Lumina este Casa Ta Eterna. Esti o Raza Divina, care lumineaza Pamantul prin puterea ce i-a fost data chiar de catre Lumina Infinita. Esti aici pentru a aduce Pace, esti aici pentru a asterne Linistea in Sufletele oamenilor. Ai ajuns la aceste cuvinte, pentru a-ti readuce aminte de Tine. Viata te-a purtat pe valul acestui moment, pentru ca tu sa traiesti constientizarea Constiintei de Sine.
 
Este posibil ca in viata ta sa nu existe, deocamdata, scena pe care ai dorit sa joci, insa sa nu uiti niciodata ca îti poti construi chiar tu scena vietii, in mod constient, dupa chipul si asemanarea Sufletului tau. Esti fiul Creatorului Suprem, esti modul prin care Viata se manifesta. Bucuria Domnului salasluieste in inima ta – iar tu simti asta, ori de cate ori traiesti de Acasa.
 
A sosit clipa sa fii Ceea Ce Esti – nu te poti nega la nesfarsit. Oricat ai incerca sa fugi de Adevar, intr-un final vei ajunge sa-ti privesti Adevaratul Chip. In dese randuri, influentat fiind de circumstantele exterioare, ai fost atras in somnul ignorantei, iar privirea ta a fost acoperita de petecul rigid al confuziei. Ai fost adormit. Nu te speria. Cu totii am fost. Si inca suntem. De cate ori privim in intuneric, suntem adormiti de mirajul lumii relative.
 
Paradoxal, prapastia intunericului nu ne sperie atat de tare, pe cat ne sperie lumina inaltimilor pe care le-am putea atinge. Dragul meu Suflet, cand vei alege sa pasesti pe calea Puritatii, vei intampina provocari, deoarece iluzia va incerca sa iti ofere motive pentru a te ademeni in somnul negarii. Tentatiile te vor lauda, ravna te va chema, irealul te va inconjura, insa daca inima ta va fi curata, aceste fictiuni vor pieri, deoarece orice atac al intunericului, se va dizolva in lumina iubirii tale.
 
O forta negativa nu poate patrunde in realitatea ta, daca tu vibrezi pe frecventa Iubirii. Aripile Luminii te poarta pe inaltimi vibrationale, unde intunericul nu poate ajunge. Iar intunericul stie asta – el isi cunoaste limitele si, tocmai din acest motiv, nu incearca sa traiasca acolo unde nu stie cum sa traiasca. De aceea, cand simti adierea unei confuzii, aminteste-ti de Iubire; cand norii plumburii isi anunta venirea, trimite Lumina catre ei; cand un atac se porneste asupra ta, trimite Pace catre el. Poti face asta. Poti. Pentru ca esti Fiul lui Dumnezeu – Cel Care Te-a Creat dupa Chipul si Asemanarea Sa.
 
In creatie se oglindeste Spiritul Creatorului, iar tu esti o creatie – Creatia Divinului. Dumnezeu este in fiecare atom al fiintei tale, iar daca vei inlocui cuvantul "Dumnezeu", cu "Iubirea Infinita", vei descoperi ca Iubirea salasluieste in fiecare atom al fiintei tale. Este clipa sa iti eliberezi drumul si sa Ii permiti lui Dumnezeu sa traiasca prin tine. A sosit vremea sa renunti la dorinta de putere, pentru a imbratisa din plin, Puterea Dragostei.
 
Si nu incerc sa te conving sa ai incredere in tine – in puterile limitate ale ego-ului. Dimpotriva. Sa nu ai incredere in cel care are nevoie de incredere, ci sa ai incredere in Tine – in Increderea Insasi. Sa crezi. Sa crezi in Nevazut, pentru ca, pana la elementul privit, privirea ta calatoreste prin Nevazut. Cand vei vedea Nevazutul in ceea ce privesti, atunci vei privi dincolo de forme. Si vei zambi. Si vei lacrima. Si vei celebra Nemanifestatul din orice Manifestare.
 
Daca ochii tai Il vor gasi pe Dumnezeu, in tot ceea ce privesti, atunci vei cunoaste Unimea – atunci te vei recunoaste in toti fratii si in toate surorile tale terestre. Daca privirea ta se va scufunda in Lumina ce salasluieste in ceea ce privesti, atunci vei deveni Una cu Tot Ceea Ce Te Inconjoara – in mod constient. Daca iti vei abandona fiinta pe Valurile Puritatii, atunci vei raspandi cuvantul Pacii – iar cuvantul Pacii, este Cuvantul lui Dumnezeu. Si mare iti va fi Bucuria. Si stralucitoare iti va fi Privirea, caci nu vei mai privi tu, ci Lumina va privi prin tine. Iar ceata se va ridica si intunericul se va risipi.
 
E adevarat: bucuria vietii nu vine de la formele din viata ta, ci de la Viata din acele forme – care este Una si Aceeasi, fiind si in tine. Asadar, celebreaza orice existenta si onoreaza fiecare manifestare a Vietii, deoarece Tot Ceea Ce Este, este Iubire sub diferite forme. Si, nu in ultimul rand, priveste cu Iubire, pentru ca astfel vei vedea Iubire in ceea ce privesti."
 

Pe cararea Luminii, eseu de Catalin ManeaAsculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau
http://radiovoceasufletului.ro

Niciun comentariu: