joi, 27 februarie 2014

Cand nu stii ce sa faci ... !




Cand nu stii ce sa faci, asteapta. Cu cat vei forta mai mult lucrurile, cu atat mai greu iti va fi sa-ti auzi inima, sa ai claritate si sa faci alegeri in acord cu cine esti si iti doresti cu adevarat.

Respira si asteapta "sa cada zapada de pe frunza".

Intr-o carte scrisa de John Welwood am citit despre un profesor care i-a ajutat pe elevii sai sa inteleaga valoarea detasarii, dand exemplul unei frunze pline de zapada. Ati vazut vreo frunza incordandu-se, facand un efort sa dea jos zapada de pe ea? Probabil dac-ar face-o, ar risca sa se rupa. In schimb, frunza asteapta, cuminte, sa alunece zapada de pe ea.






In acelasi mod, cand suntem intr-o situatie tensionata, cand nu stim ce alegere sa facem, cand asteptam sau ne dorim sa se intample ceva, e foarte important sa ne concentram asupra momentului prezent, sa ne asezam la marginea "problemei", sa ne rezemam de ea si sa privim cu atentie imaginea de ansamblu. Solutia, calea de urmat sau alegerea potrivita va rasari cu siguranta, exact cand ne vom astepta mai putin.

Universul raspunde mereu prin vibratie. Experientele pe care le putem accesa sunt pe acelasi nivel de vibratie cu gandurile si emotiile noastre. Cu cat ne manifestam mai mult din frica, incercand sa impingem lucrurile inainte, punand conditii si inversunandu-ne, cu atat mai mult indepartam solutiile si experientele pe care ni le dorim.

Cu cat suntem mai detasati, rabdatori, cu incredere in fiecare moment si experienta, cu atat mai usor ne va fi sa capatam claritate asupra unei situatii, sa ne auzim inima si sa actionam in conformitate cu ea, acceptand si folosind fiecare provocare ca pe o etapa fireasca de crestere interioara. Caci fiecare experienta ne este utila si vine in viata noastra exact in momentul potrivit. Nici mai devreme, nici mai tarziu.



Sursa: http://www.astrocafe.ro/




Asculta Radio Frecventa Sufletului!

Muzica si emisiuni pentru sufletul tau http://frecventa-sufletului.ro/

Niciun comentariu: